Сходи та драбини з чорного металу

Жодне сучасне будівництво зараз не може обійтись без металевих конструкцій сходів або драбин. Це можуть бути дрібні драбини для обслуговування дахів, спусків в підвальне приміщення, не великі сходи в заміських будинках чи дворівневих квартирах або габаритні конструкції пожежних та евакуаційних сходів. Металеві сходи бувають двох видів, косоурні та гвинтові.

Сходи та драбини з чорного металу

Косоурні сходи можуть мати, як один сходовий марш так і більше, з поворотом 90° або 180°. Якщо сходи мають один косоур, то зазвичай вони закінчуються площадкою. При конструкції, коли сходу мають два або більше косоури з поворотом 90° або 180° їх розділяє поверхова та міжповерхова площадка. Ці сходи можуть фіксуватися, як до стін та перекриття, так і за допомогою колон чи стовпчиків. У виготовленні металевих конструкцій сходів, може застосовуватися майже весь асортимент металопрокату (профільні, квадратні, круглі труби; швелер, двотаври, кутники, полоса, листи та інші). 

Гвинтові сходи мають зовнішній вигляд спіралі, де центральна вертикальна стійка несе променеподібні розташовані по спіралі сходи і бере на себе все навантаження. У майже всіх випадках, вертикальну стійку виготовляють з масивної круглої труби до якої фіксуються сходи з профільної/квадратної труби або кутника.

Сходи та драбини з чорного металу

Сходи та драбини з чорного металу

У оздобленні сходинок, як в косоурних так і гвинтових сходах, застосовують різні матеріали, такі як: дерево, пластик, плитка, граніт, металеві листи (рифлений, ПВЛ) та багато інших. 

Металоконструкція драбин, має вигляд горизонтально розміщеного каркасу з труби профільної/квадратної чи кутника, який зв'язується між собою горизонтально розміщеними сходинками, з круглої або квадратної труб, круга, квадрата та фіксується до фасаду будівлі. На верхньому кінці, драбина може закінчуватися площадкою, яка повертається на 90° і має Г-образний вигляд.

Сходи та драбини з чорного металу

Зварюються ці металеві конструкції в залежності від товщини металу, якщо конструкція не габаритна і товщини металу не великі, то тоді застосовується обміднений дріт, а якщо металева конструкція габаритна, і в ній є частини з товстим металом, то тоді зварювання відбувається за допомогою електроду. 
 
Всі ділянки металоконструкції де є прояви іржі, обробляють рідиною від корозії чи механічним способом шліфування. У фарбуванні застосовується ґрунт ГФ-021 та фарба ПФ-115. В деяких випадках вдаються до антикорозійного захисту за допомогою гарячого цинкування та порошкового фарбування.

Сходи та драбини з чорного металу

Сходи та драбини з чорного металу