Сходи та драбини з нержавіючої сталі

Металеві сходи або драбини з нержавіючої сталі - задоволення не з дешевих, але вони цілковито виправдовують це своєю надійністю та довговічністю. Вони приваблюють людей своїм ефектним зовнішнім виглядом, що надає кожному приміщенню вишуканості, статусності та позбавляє тривіальності в інтер'єрі чи екстер'єрі. Це надійні металеві конструкції, що володіють стійкістю від впливу корозії і не обтяжують свого власника надмірним доглядом за ними. Сходи та драбини з нержавіючої сталі можуть застосовуватися у дворівневих квартирах, заміських будинках, офісних приміщеннях, торгових та розважальних центрах, басейнах, обслуговування дахів та багато інших. Металеві сходи з нержавіючої сталі, бувають двох видів, косоурні та гвинтові, драбини у більшості випадків мають Г-образну форму.
Сходи та драбини з нержавіючої сталі
Косоурні сходи з нержавіючої сталі, можуть мати, як один сходовий марш так і більше, з поворотом 90° або 180°. Якщо сходи мають один косоур, то зазвичай вони закінчуються площадкою. При конструкції, коли сходу мають два або більше косоури з поворотом 90° або 180° їх розділяє поверхова та міжповерхова площадка. Ці сходи можуть фіксуватися, як до стін та перекриття, так і за допомогою колон чи стовпчиків. У виготовленні металевих конструкцій сходів, можуть застосовуватися профільні, квадратні, круглі труби та кутники, якщо конструкція габаритна, то можуть застосовуватись швелер, круг, полоса та інші.
Сходи та драбини з нержавіючої сталі
Гвинтові сходи з нержавіючої сталі, мають зовнішній вигляд спіралі, де центральна вертикальна стійка несе променеподібні розташовані по спіралі сходи і бере на себе все навантаження. У майже всіх випадках, вертикальну стійку виготовляють з масивної круглої труби до якої фіксуються сходи з профільної/квадратної труби або кутника.
Сходи та драбини з нержавіючої сталі
У оздобленні сходинок, як в косоурних так і гвинтових сходах, здебільшого застосовують дерево та скло, іноді застосовується натуральний камінь, пластик, металевий нержавіючий лист або плитка.
Металоконструкція драбин з нержавіючої сталі, має вигляд горизонтально розміщеного каркасу з труби профільної/квадратної чи кутника, який зв'язується між собою горизонтально розміщеними сходинками, з круглої або квадратної труб, круга, квадрата та фіксується до фасаду будівлі. На верхньому кінці, драбина може закінчуватися площадкою, яка повертається на 90° і має Г-образний вигляд.
Сходи та драбини з нержавіючої сталі
Виготовляються у більшості випадків навіси та козирки повністю на виробництві і доставляються на об'єкт вже у готовому вигляді, окрім габаритних навісів, та козирків на вантах. У виготовленні елементів металевої конструкцій, майже в усіх випадках використовують круглу, квадратну або профільну труби, з матовою або дзеркальною поверхнею. 

Для досягнення бездоганного зовнішнього вигляду та охайного з'єднання елементів, зварювання відбувається за допомогою напівавтоматичного зварювання з утворенням електричної дуги з захистом зони зварювання (наплавлення нержавіючого дроту) інертним газом (аргон). Якщо конструкція габаритна і має елементи з товстого металу, то з нержавіючого дроту, переходять на електрод для нержавіючої сталі.
Сходи та драбини з нержавіючої сталі
В процесі обробки зварювальних швів, застосовують механічне шліфування, до рівня металу, що з’єднується між собою. У випадках, коли виріб має поліровану поверхню, то після шліфування йде полірування з додаванням пасти для полірування нержавіючого металу (гої).